Kumihimo ketting

Kumihimo ketting

En hier is hij dan, de Kumihimo ketting waaraan ik bezig was. Het gaat verrassend snel en simpel om zo'n ketting te maken. Al moet je wel in de gaten blijven houden met welke draadje je bezig bent. Het was wel een telwerk om het juiste aantal kraaltjes te krijgen.Als je op de foto klikt, krijg je de vergroting te zien en kun je mooi de spiraal zien die gemaakt werd met doorzichtige kralen in een iets groter formaat dan de witte rocailles wat toch een heel mooi geheel vormt.

De ketting is afgewerkt met zilveren eindkapjes en een eenvoudig slotje. Je kunt hier vast wel een andere afwerking voor bedenken dan met metaal.
Een knoop en een knoopsgat zijn zo gemaakt met al dat draad, maar dan moet je daar wel aan het begin rekening mee houden. De knoop kun je bij het opzetten van de draad meenemen zodat die meteen al vast zit en is afgewerkt. Een knoopsgat zoals ik dat eerder maakte voor een Kumihimo armband is natuurlijk ook mogelijk. Gewoon een langer stuk verder vlechten zonder kralen en die samenvoegen tot een knoop. Afwerken met een stevig stuk draad en lijm zodat het goed aan elkaar blijft zitten, en je hebt je knoopsgat.

Als jullie andere manieren hebben om een sluiting te maken, zie ik die resultaten graag. Post ze maar op mijn Facebook pagina.

Groetjes José

www.heyleuk.nl voor mijn handgemaakte sieraden
www.josevriens.nl voor mijn boeken

Reacties