Katten, omslagdoek en shrug

Pannenlappen van katten

Ja, katten. Het zijn er twee en ze zijn allebei klaar. En leuk geworden. Het zijn echt geinige pannenlappen.

Omslagdoek met de granietsteek 

Onlangs vroeg mijn schoondochter of ik een omslagdoek voor haar wilde haken. Natuurlijk doe ik dat, met liefde en plezier! Het werd er een van taupe grijze acryl. Geen al te open doek, maar dicht zodat hij lekker warm zou zijn, en er moest franjes aan. Zo gezegd, zo gedaan.
Met haaknaald nummer 6 ben ik aan de slag gegaan in de graniet- of weefsteek. De doek is inmiddels klaar, met franjes. Omdat het een speels geheel moest worden, heb ik steeds na een aantal banen graniet/weefsteek een paar banen met halve stokjes gehaakt. Doordat ik vanuit het midden ben begonnen krijg je het driehoek effect wat mooi uitkomt met de opengewerkte banen.
Hij is niet super groot geworden omdat mijn schoondochter niet zo groot is. 140 x 72 cm met franjes van 17 cm eraan. Heel erg leuk geworden en natuurlijk lekker warm. De satéprikker hoort er natuurlijk niet in, maar is wel handig om je doek te sluiten. Haak er een bloem omheen en je hebt zomaar een trendy sluiting voor je omslagdoek.

Shrug haken

Wat is dat nou weer, hoor ik je al denken. Een shrug is volgens de vertaling van Google een bolero. Die naam ken je vast nog wel van vroeger. Een los jasje zonder mouwen. De gehaakte, of gebreide shrug, wordt gemaakt van een rechthoekige of vierkante lap. Je vouwt een paar randen samen, maakt die vast zodat ze als armgaten dienst kunnen doen. Werk desgewenst de voorkant van je shrug af en hij is klaar.  
Je kunt hem haken vanuit het midden en een grote vierkante granny square maken. Ik ben begonnen met een rechthoekige lap naar dit patroon. Er wordt een duidelijke uitleg gegeven, maar eigenlijk is het helemaal niet moeilijk.
Hieronder het voorlopige resultaat. Hij zal deze week wel klaar zijn zodat ik hem kan showen.


Dit wordt hét nieuwe vest. Je vindt ze in verschillende soorten en maten, met en zonder aangehaakte mouwen. Voor zomer en winter. Veel keuze en eindeloze mogelijkheden. En one size fits all!

Veel haakplezier!
Groetjes,
José

www.heyleuk.nl voor mijn haakwerken en sieraden
www.josevriens.nl voor mijn boeken

Reacties