babyvestje

babyvest, gehaakt, haken, heyleukHaken en lezen gaat prima samen!

Ondanks de drukte met de voorbereidingen van het Valentijnfestival op 13 februari, heb ik gelukkig toch nog tijd om wat te haken. Heerlijk ontspannend in zo'n drukke periode. En helemaal leuk om te doen als je toch een auteursproef door moet lezen. Gelukkig zitten er niet veel fouten in ;)Een babyvestje stond op het lijstje omdat een neef binnenkort vader hoopt worden. De wol had ik al enige tijd in huis. Zacht rose en crème, zacht en gehaakt met naald 5.

Het vestje wordt uit een stuk gehaakt, te beginnen bij de hals. Heel leuk en eenvoudig om te doen. Je ziet snel resultaat. Nadat de armsgaten waren gemaakt, ben ik overgestapt op een andere steek om het patroon wat minder recht en strak te maken. De mouwen heb ik verlengd naar lange mouwen.
Het patroon vond ik op Vicarno. Een leuk patroon waarmee je veel kanten uit kunt.
Volgens de beschrijving zou het bij een baby tot 1 jaar passen. Geen flauw idee, dat mogen de papa en mama zelf gaan ondervinden!

De voorkant, er ontbreekt nog een knoopje bovenaan...

babyvest, gehaakt, haken, heyleuk, achterpand
Of je maakt een omslag bij de mouwtjes...

babyvest, gehaakt, haken, heyleuk
En opengeslagen...


Het bovendeel is gehaakt met halve stokjes en om en om in een andere kleur. De mouwen zijn er later aangehaakt. Voor het onderpand heb ik de zogenaamde bundelsteek gebruikt. Nu nog een leuk knoopje zoeken voor de sluiting bovenaan en dan maar wachten tot de kleine is geboren. Met dit patroontje kun je ontzettend veel variaties maken en ook de maat heel gemakkelijk aanpassen.

Groetjes,
Jose

Reacties

 1. Leuk vestje, dat lijkt me inderdaad een patroon waar je fijn mee kunt variëren. Misschien toch maar eens beter leren haken... (ik kan alleen omavierkantjes).
  Haken en lezen tegelijk vind ik knap. Ik moet echt naar mijn (brei)werk kijken, anders wordt het een rommeltje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je de granny square kunt haken, kun je eigenlijk alles. Haken is niet zo moeilijk, soms wel veel telwerk.

   Verwijderen

Een reactie posten