Boodschappennetje

boodschappennetje, gehaakt, netje, boodschappen, haken, heyleuk, katoenEen boodschappennetje of cadeauverpakking.

Sinds begin dit jaar wordt het gebruik van plastic zakjes gedemotiveerd door er geld voor te vragen. Alles om de plasticsoep terug te dringen die nu al in de oceanen en zeeën drijft. Je kunt er zelf ook iets aan doen door bijvoorbeeld een katoenen tasje in je boodschappentas mee te nemen waarin je fruit en groenten kunt stoppen.


Of maak zelf zo'n handig netje. Leuk en snel om te haken en leuk om te gebruiken. Maak het van katoen, effen of gemêleerde katoen zodat het er nog vrolijk uitziet ook. Er kan meer in dan je denkt omdat het heel erg rekbaar door de gebruikte haaksteken. Het weegt niet veel, neemt niet veel ruimte in in je handtas, jaszak of boodschappentas en er kan heel erg veel in. Weeg je fruit en groenten eenvoudig af en stop het daarna in het netje, of twee netjes om alles netjes gescheiden te houden.

boodschappennetje, gehaakt, netje, boodschappen, haken, heyleuk, katoen

Opgerold is het echt een klein pakketje dat zelfs in je jaszak past.

boodschappennetje, gehaakt, netje, boodschappen, haken, heyleuk, katoen

Je kunt het zelfs gebruiken als ludieke cadeauverpakking. Geen plastic verpakking, geen papier dat je toch weggooit na het een paar minuten te hebben gebruikt, maar een gehaakt netje dat de krijger weer kan gebruiken als boodschappennetje.

Leuk toch! Zo help je op een leuke manier wat voor het milieu te doen. Het patroon voor dit boodschappennetje vind je hier.

Groetjes,
Jose

Reacties