Nieuwe jaar: haken en macramé

macrame, knopen, armbandjes, armband, vriendschapsbandOndanks de lange pauze tussen nu en het vorige bericht heb ik niet bepaald stilgezeten. Genoten van een weekje vakantie op de Veluwe - internetloos maar zeker niet draadloos! - en daar lekker veel armbandjes geknoopt van katoen, zoals je kunt zien op de foto hieronder. Ik had van de Kerstman een boekje gekregen met leuke modelletjes zodat ik helemaal los ben gegaan met knopen en met kralen!Voordat het vakantie was, ben ik druk bezig geweest met een granny square kussen dat bestemd was voor een surprise en dus niet eerder getoond mocht worden. Nu dan wel. Hieronder het resultaat.

kussen, haken, granny square

En de achterkant van het kussen:


Ik heb gekozen voor een binnenkussen van 45x45 cm, wat mooi paste bij het ontwerp. Het is gehaakt van katoen in vrolijke kleurtjes. De ontvangster was er erg blij mee!

Daarnaast ben ik druk bezig geweest met een rond gehaakt vest van een patroon dat ik vond op de website van Drops design. Hier een link naar het patroon. Foto's volgen nog omdat ik nog niet klaar ben met het instoppen van alle draadjes. Een flink karwei.

Inmiddels wel weer iets anders op de haaknaald staan. Vanwege het aangepaste beleid ten aanzien van plastic zakjes, ben ik op zoek gegaan naar een alternatief daarvoor omdat je juist in de supermarkt veel zakjes gebruikt voor groenten en fruit. Wat is er dan leuker dan een boodschappennetje haken waarin alles past en dat niet veel ruimte inneemt in je tas en ook nog eens milieubewust is.

haken, boodschappennet, gehaakt, katoen

Zoals je ziet past er meer dan genoeg in. Een tweede netje haak ik van gemêleerde katoen van A. Hier vond ik het patroon en nog veel meer tips voor plastic besparende handigheidjes.

Op schrijfgebied heb ik de 5de roman afgerond en opgestuurd naar mijn uitgever. Ik hoop dat dit boek dit jaar uit zal komen. Het is het Jaar van het Boek. Dat gaan we zeker merken!

Veel plezier weer met haken en handwerken!

Groetjes,
José VriensReacties