Poncho pied-de-poule

Het heeft even geduurd voordat mijn poncho klaar was. Niet omdat hij lastig te maken was of omdat het veel werk was, maar omdat er steeds iets anders tussendoor kwam wat gemaakt wilde worden. Maar nu is hij dan toch eindelijk klaar.Het patroon pied-de-poule, of zoals ik het nog ken: pepitta ruitje, wilde ik al langer een keer ergens voor gebruiken omdat ik het zo mooi vind.
Van een poncho zoals ik hem wilde maken, kon ik geen patroon vinden. Ik wilde niet zo'n hele lange punt aan de voor- en achterkant. Vandaar dat ik deze poncho iets heb aangepast.
Het patroon in het begin is die van een gewone granny square poncho. Toen de punt de juiste lengte had, ben ik aan de zijkant extra banen bij gaan haken, dus niet meer over de punt heen. En dan steeds met halve vasten bij de punten iets verder naar boven omdat ik er wel een ronde vorm in wilde maken.
pied de poule, omslagdoek, poncho, heyleuk, gehaakt

Het eindresultaat is helemaal naar mijn zin. De lengte is 84 cm, de breedte aan beide zijden van de hals 52 cm, inclusief franjes.

Voor een volgende poncho heb ik al wol klaarliggen. Deze keer maak ik die van een rechthoek die op de hoek aan elkaar wordt genaaid. Nu alleen nog een leuke steek zien te vinden waarmee ik hem ga maken.

Voorlopig kan ik nog even verder met mijn tapestry tas! En om voor de tv te haken heb ik weer een gedraaide sjaal op de naald staan.

Groetjes, 
José

Reacties