Portemonnee in rood

Een kleine beurs of portemonnee in rood met een roze bloem 

Deze leuke portemonnee is gehaakt van bordeauxrode dikke katoen. Een wit in fantasiesteek gehaakt klepje sluit de beurs af met een knoopje. Als blikvanger prijkt er een kleine roze bloem op de voorkant.
Dit leuke ding kun je als portemonnee gebruiken, maar ook als piepklein tasje om wat geld, sleutels, een kaart of wat je maar wilt in mee te nemen. Handig in gebruik, gemakkelijk op te bergen. 12,5 x 10 cm groot. Wasbaar tot 30 graden.
En hij past ook zo mooi bij het vorige tasje. De bol was nog niet op dus ik ben verder gaan haken. Een beursje dit keer. Voor grote of kleine meisjes.
Ook deze is weer heel gemakkelijk te maken en eigenlijk hetzelfde als de rode tas alleen een stukje kleiner. Het klepje haakte ik van witte katoen door eenvoudig aan de achterkant die steken in wit verder te haken.

Geen beschrijving van het klepje omdat ik maar wat op gevoel heb gedaan en wat goed is gelukt. Stokjes gehaakt in een kleine schelpsteek, naar de punt toe minderen en dan een klein lusje voor de knoop haken.

De kleine bloem is super eenvoudig en zo gemaakt:

  1. Maak met 5 lossen een cirkel.
  2. Haak 1 losse, 10 vasten in de cirkel
  3. Haak 3 lossen, 1 stokje, 3 lossen, 1 hv in de eerste steek. *3 lossen, 1 stokje in de volgende steek, 3 lossen, 1 hv in dezelfde steek*. Zo maak je het hele rondje vol tot je 10 bloemblaadjes hebt.
Klaar!

Veel haakplezier!

Reacties