Freeform peyote armband

Een freeform peyote armband in fantasiesteek

Sinds het eerste moment dat ik op Pinterest naar leuke voorbeelden zocht voor sieraden die met kleine kraaltjes zijn gemaakt, viel mijn oog direct al op deze armband.


Je vindt hier nog meer foto's

Ik was op slag verliefd. Deze wilde ik ooit nog een keer maken, maar hij leek me heel erg moeilijk. Daar was ik nog niet aan toe.
Omdat deze armband heel vaak door andere pinterestianen gepind wordt, zie ik hem heel vaak voorbij komen. Eindelijk kreeg het patroon mij in zijn greep.
Het ziet er heel ingewikkeld uit, maar het is eigenlijk heel erg eenvoudig. Als je de Peyote steek kent, kun je hem maken en helemaal los gaan met je eigen fantasie. Want dat is het enige wat je hoeft te doen.
Zoek kralen van allerlei maten bij elkaar in passende kleuren, tegengesteld of in elkaar overlopend. Zoek er leuke opvallende kralen bij die extra groot zijn ten opzichte van je basiskralen en maak een ketting van kralen van een lengte die iets groter is dan je pols, of je halsketting als je die ervan wilt maken.
Met peyotesteek ga je nu verder. De eerste 2 rijen heb ik gewoon de kralen gevolgd die ik als eerste heb geregen. Daarna ben ik bruggetjes - openingen - gaan maken, of picootjes, of ruitjes, of een grotere kraal tussenvoegen.
Ga helemaal los, rijg rond of steeds aan dezelfde kant. Ik ben rond gaan rijgen zodat beide kanten dynamisch worden, maar dat is eigenlijk niet eens nodig omdat je simpel met de naald en draad over kunt steken naar de kant waar je iets bijzonders wilt toevoegen.
Hij is aan beide kanten te dragen en heel erg leuk geworden!

Wil je dit ook eens proberen, maar weet je niet hoe de Peyote steek gaat? Ik heb er een boekje over geschreven dat je in boekvorm maar ook als ebook kunt bestellen.

Reacties