Ragrug en mandjes van t-shirt yarn


Een gehaakt kleed van shirts

Het klinkt heel erg vreemd: ragrug. Mijn automatische spellingscontrole maakt er ook telkens een ander woord van. Het betekent niet meer dan een vloerkleed, in dit geval gemaakt van draad geknipt van oude shirts, lakens, tafelkleden en zelfs broeken. Die zijn natuurlijk niet allemaal verwerkt in dit ene kleed.Dit vloerkleed is gemaakt van t-shirt in de kleuren zwart-grijs-wit. Hoeveel ik er voor heb verknipt weet ik echt niet meer. Het waren er in ieder geval behoorlijk wat. Het haken gaat verrassend snel. Hoewel, erg verrassend is dat niet als je met haaknaald 9 aan het werk bent. Maar het is wel zwaar werk. Het kleed gaat behoorlijk doorwegen en het haken met zo'n dikke draad is ook niet altijd even gemakkelijk.Voordat ik aan dat kleed begon had ik al geoefend op dit kleine mandje. Handig om iets in op te bergen en door de oortjes eraan ook om weg te hangen. Dit maakte ik speciaal voor onze plee-boy om kleine rommeltjes in te stoppen. Leuk en gemakkelijk. Ook snel gemaakt.Nog een mandje van dat dikke zelfgemaakte garen - dit keer was het een tafelkleed dat eraan moest geloven - maar dan weer anders verwerkt. In plaats van met het yarn te haken, ben ik het gaan ├│mhaken met een dunnere draad. Zo krijg je dat leuke weefeffect en heb je toch een vrij dikke draad . Dit mandje is behoorlijk stevig en de randen blijven uit zichzelf staan.De gele draad is dunne katoen die ik haakte met naald 2,5. Heel eenvoudig: rond haken tot de bodem groot genoeg naar je zin is en dan stoppen met meerderen. De rand gaat dan vanzelf omhoog staan. Omdat ik de blauwe yarn duidelijk wilde zien, heb ik tussen elke vaste 2 lossen gehaakt zodat de openingen wat groter worden. Gewoon even uitproberen wat jij het leukste vindt.Omdat ik inmiddels stapels met oude overhemden, shirts, lakens en broeken heb liggen, kan ik me voorlopig nog wel even bezighouden met deze vorm van haken.


Reacties