Roemeense kettingen en t-shirt yarn

T-shirt yarn, wat maak je ervan

Sinds ik het t-shirt yarn heb ontdekt ben ik helemaal enthousiast geworden om zo oude materialen te herbruiken. In de vorm van aan repen geknipte shirts, kleden, lakens en nog meer ga ik helemaal los op een vloerkleed van zeshoeken in de kleuren zwart-grijs-wit. Daar zijn heel wat shirts voor nodig, ben ik inmiddels achter. Geen idee hoeveel ik er inmiddels hebt verknipt, maar ik ben er nog lang niet. De stapel zeshoeken groeit gelukkig wel.Deze foto's zijn helaas verwijderd

Hierboven zie je dat ik er al een paar aan elkaar heb gehaakt. De rest moet nog even wachten tot ik er genoeg heb om het kleed te maken zodat de effen blokken en de gemĂȘleerde een beetje leuk verdeeld kunnen worden.

Helaas... Na het haken van zo'n 20 zeshoeken en het uit leggen op de grond in het patroon zoals het zou moeten worden, kwamen we tot de conclusie dat het niet werd zoals wij voor ogen hadden. Heel leuk, maar niet voor onze woonkamer. Dus... uittrekken die handel en opnieuw beginnen. Ik maak er nu een ovaal kleed van met dezelfde kleuren. Het begin is er al.


Omdat je niet altijd repen kunt knippen - dat is een behoorlijk zwaar karwei wat ook nog eens een hoop stof geeft - maak ik tussendoor wat kleine dingen. Zoals een poppetje voor een jarige vriendin: 


En kettingen die je ook als armband kunt dragen, gehaakt als Roemeens koord, met en zonder kralen:

Op bestelling haakte ik een leuke winterset voor een babymeisje waarmee ze de hele winter lekker warm in de wagen kan zitten.

Genoeg te doen dus en tussendoor moet er natuurlijk ook worden geschreven. Boek nr 3 voor dit jaar nadert zijn einde. Alle draadjes bij elkaar brengen en er een goed eind aan knopen ;)

Tot het volgende blog!
Groetjes,
JoseReacties