Webwinkel

De deur gaat dicht!


Als ik dit blog tik, heb ik besloten om te stoppen met bedrijfsmatige activiteiten van mijn hobby. De stekker wordt uit HeyLeuk getrokken. Niet omdat ik stop met freubelen, dat is onmogelijk en veel te leuk om te doen. Maar het kost te veel tijd en brengt te weinig op om het bedrijfsmatig vol te blijven te houden. Na 3 jaar gaat de deur van mijn virtuele winkeltje dan ook dicht.Je kunt er een hoop energie inpompen, maar als daar weinig voor terugkomt, loopt de lol daarvoor ook steeds verder terug. En dat is nu gebeurd. Met het weghalen van mijn spulletjes uit een winkel in Roosendaal, omdat die het assortiment ging veranderen, ging ik mezelf afvragen wat ik nu moest gaan doen om meer verkoop te krijgen. Dat weet ik nu: de webwinkel gaat dicht.
Ik hoef niet meer na te denken over acties, nieuwsbrieven, het bijhouden en up-to-date houden van mijn Facebookpagina, Instagram, Twitter en weet ik wat er nog meer bij komt kijken. Geen 14 berichten meer inplannen omdat ik met vakantie ga. Geen tig foto’s maken en daar de leukste uitkiezen. Het hoeft niet meer, het MAG. En dat is een heel verschil.

Met het besluit de winkel te sluiten, verplicht ik me tot niets. Of ik nu wel of niet iets maak, dat doet er niet meer toe. Natuurlijk blijf ik creëren, ik zou niet zonder kunnen, maar dan wel echt op hobbybasis. Dus voorlopig zijn jullie nog niet van mijn freubels af! Het geeft wel een hoop rust in mijn koppie, nu het niet meer zo nodig hoeft. Ik MAG.

Hier blijf ik mijn creaties spuien, mijn gedachten neerpennen en vast ook nog wel patronen delen en vertellen hoe ik iets heb gemaakt. En ik blijf papieren kattenmanden maken voor familie, vrienden en kennissen; leuke kettingen en armbanden maken; sjaals, mutsen, handwarmers en kleden haken, maar dan wel als hobby en niet zozeer voor de verkoop. Ook blijf ik op bestelling dingen maken. Het is veel te leuk om daarmee te stoppen! Mijn label HeyLeuk en de naam blijven bestaan.

Heb jij ook eens zo’n besluit genomen? Laat me eens weten wat jij hebt gedaan.

Groetjes,
José Vriens, nog steeds met mijn eigen label HeyLeuk!

De webwinkel is nog tot 31 oktober open. Op al je aankopen ontvang je een leuke korting.


Reacties

 1. Ahhhh... Hier is hij... Waar je het over had. Vast een moeilijke keuze maar als hij met je hart genomen is, is het een goede keuze. Je maakt ontzettend leuke spullen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Tamara. Het is een lastige keuze, maar ik maak het me hiermee alleen maar gemakkelijk.

   Verwijderen
 2. Ja, ik heb ook ooit eens zo'n besluit genomen: toen mijn werk als leidinggevende in de zorg me steeds meer energie ging kosten, alleen al om me over de drempel heen te zetten om dingen te moeten doen die ik niet leuk vond (omdat het in de zorg niet meer ging om 'rekenen op elkaar' en 'en zorgen voor de ander' en 'werken vanuit je hart', maar om 'afgerekend worden op cijfers' en 'zorgen voor jezelf' en 'werken als ondernemer'), en ik mijn energie liever op een positieve manier wilde gebruiken, heb ik op mijn 55e ontslag genomen - en nooit spijt gehad van die beslissing, ook al viel daardoor toen ruim de helft van ons maandinkomen weg. Als ik dat niet gedaan had, was er nooit ruimte gekomen voor iets veel leukers: corrector worden, en mede daardoor boeken schrijven :-) Goed om te horen dat je wel de dingen blijft doen die je leuk vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, als je iets met tegenzin moet doen, kan het niet goed zijn. Jij hebt je weg gevonden in het schrijven. Een beslissing dus die heel goed voor jou heeft uitgepakt, Marja.

   Verwijderen
 3. Moeilijk besluit José maar heel begrijpelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig kan ik wel blijven freubelen, de leuke dingen blijven!

   Verwijderen

Een reactie posten