Eerste workshop Werken met Papier

workshop werken met papier

De eerste workshop Werken met Papier zit erop

13 november was de aftrap van de eerste workshop Werken met Papier. Vijf dames die zichzelf de Mozaïek club noemen kwamen die avond bij mij thuis. Bij hoge uitzondering omdat bij het daadwerkelijk maken van de flesvazen al snel bleek dat onze grote tafel die 2.50 meter meet, toch nog iets te klein was.

Allereerst kregen de dames uitleg over de mogelijkheden van oud papier. Wat je er allemaal van kunt maken. Daarna zette ik ze aan het werk om zelf pijlen te leren draaien, wat de basis is van zowel vazen, manden als kralen. Dat bleek toch nog niet zo eenvoudig, maar toen ze eenmaal de slag te pakken hadden, ging het vlotter. Een uitgelezen karweitje om lekker bij te kunnen kletsen, ontdekten ze al snel.

workshop werken met papier

Papieren pijlen en lege flessen

De volgende stap in de workshop was het maken van een flesvaas. Aan de hand van een aantal voorbeelden kregen ze een idee hoe zo'n vaas eruit moet komen te zien. De bodem bleek nog het lastigste te zijn. Die pijlen zijn ook zo onhandig lang, vooral als ze alle kanten uitsteken, je met 7 tot 9 pijlen werkt en je overbuurvrouw met net zulke lange pijlen bezig is.
Het geklets verstomde en al snel waren de dames verdiept in het over elkaar vouwen van de papieren pijlen. Een werkje dat nauwkeurig en met de nodige concentratie gedaan werd. Eroverheen, de onderste naar boven, via de voorkant... Een lastig karwei omdat je soms opeens met 3, 4 of 5 pijlen bij elkaar zat. Wat betekende dat er ergens iets fout was gegaan.

workshop werken met papier

Uiteindelijk, met wat hulp, kregen ze het toch allemaal voor elkaar om een flesvaas met karakter te kunnen maken. De ene met een kleurtje, de ander met de kleuren van de gebruikte kranten. Geverfd en met vernis bewerkt zijn deze vazen klaar om een vensterbank of kast te gaan sieren.

workshop werken met papier

Op de vraag of er een vervolg in zit en ze terug willen komen voor de cursus, werd eenduidig en enthousiast ja geknikt. De dames gaven mij ook nog wat handige en welkome tips, met name over de vervolgcursus die in het wijkhuis zal plaatsvinden.

Het was een leuke, gezellige en leerzame avond voor beide kanten. De Mozaïek club zie ik vast nog een keer terug op een van de cursusavonden in wijkhuis de Wieken.

Update: De tweede workshop vond plaats in wijkhuis de Wieken met heel enthousiaste deelnemers.

Reacties