Translate

Kralenpennen

kralenpennen, papieren kralenZe liggen al klaar en zijn geslepen. Nieuwe pennen om mooie papieren kralen mee te kunnen maken. Niet voor mezelf maar voor de cursisten van de Papieren Kralen-cursus die begin januari van start gaat.
Update: we gaan verder na de carnaval. Datums volgen binnenkort.Met dit soort pennen wordt het maken van de kralen een heel stuk eenvoudiger.
Ik schreef al eerder een blogje over hoe je papieren kralen kunt maken. Tijdens de cursus, die over twee dagen verdeeld is, leer je in de praktijk hoe je verschillende soorten kralen kunt maken.
papieren kralen maken
Dit soort grote kralen bijvoorbeeld om oorbellen van te maken. Het papier heb ik vooraf geverfd met bij elkaar passende tinten.

papieren kralen maken
Of deze kralen die na het draaien met een stift zijn bewerkt.

papieren kralen maken
Hier nog meer verschillende soorten kralen die je kunt maken.

papieren kralen maken
Deze pennen maakte ik eerder al, maar omdat ik door mijn voorraadje geschikte pennen heen ben, en er ook een deel een andere eigenaar heeft gekregen, heb ik de huls nu zelf gemaakt.

papieren kralen maken
En zo kun je je voorbereiden op de diverse soorten kleuren die je kralen kunnen krijgen. Ga lekker los met verf of stift. Je krijgt er verrassende resultaten door.

papieren kralen maken
Voorgesneden stroken papier die ook al een kleurtje hadden of hebben gekregen.
En dit kun je er allemaal van maken.


De cursus Papieren Kralen maken gaat in januari van start. Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven is het aantal deelnemers beperkt. 10 is echt het maximum, maar als er meer inschrijvingen zijn, wordt er gewoon een nieuwe cursus ingepland.
De cursus wordt op woensdagavond gegeven in Wijkhuis de Wieken in Roosendaal. Twee avonden waarop je leert hoe je dit soort kralen maakt en wat je er daarna mee kunt doen.
Meer over deze en de andere cursussen die in 2018 beginnen lees je hier.

Woon je in een andere plaats en zou je ook graag willen leren hoe je papieren kralen moet maken, neem dan even contact op via het contactformulier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten