Telefoonhoesjes haken

telefoonhoesje haken
Nog zo'n leuk project (sorry Hornbach) is het haken van telefoonhoesjes. Ideaal om je restjes wol op te maken omdat je er niet veel van nodig hebt. Net zo leuk is het om voor deze hoesjes aparte steken te gebruiken.


Dit bruin met rode bloemen versierde telefoonhoesje is gehaakt van dunne acryl. De bloemen zijn van katoen. Ik heb er een aparte steek voor gebruikt zodat het niet alleen maar vasten zijn.

Manieren om een hoesje te haken


Dit hoesje is gehaakt als een recht lapje en dat is later aan elkaar gehaakt. Dat heb ik met opzet gedaan zodat de steek bij elke toer van richting verandert. Niet elke siersteek is geschikt om rond te haken. Of je moet telkens keren als je bij het begin bent.

Het wit-blauw-roze hoesje ben ik zo begonnen. Wel elke toer een opstapje gemaakt vanwege de aparte steken, dus niet in spiraal rond gehaakt.

telefoonhoesje hakenEen andere manier:
Begin met het opzetten van de bodem. Haak een aantal lossen dat net iets kleiner is dan de telefoon die er in moet komen te zitten. Haak terug met vasten en haak in de laatste steek 3 vasten. Niet keren maar verder haken aan de onderkant van je lossenopzet. Op de volgende hoek 3 vasten in de laatste steek. Je kunt in spiraal rondhaken of telkens bij het begin een nieuwe toer starten, eventueel keren bij elke toer. Niet meer meerderen.

De derde manier:
Of je haakt een lossenlijn die helemaal om je telefoon past. In dat geval naai je later de bodem dicht. Je kunt in spiraal rondhaken of telkens bij het begin een nieuwe toer starten, eventueel keren bij elke toer.

Dit telefoonhoesje heeft een binnenzakje om je pasjes in te bewaren. Wel zo handig. Door de grote sluitlus kun je niets verliezen. Je zou er ook nog een draadkoord aan kunnen haken zodat je hem als tasje kunt dragen.

Deze steek is iets te ingewikkeld om hem hier uit te leggen. Ik haalde hem uit de haakbijbel die boordevol staat met mooie steken.


Reacties