Handige haakjes

gehaakte boekleggers teckel
Haken is geweldig leuk om te doen. Je kunt er heel erg veel mee maken. Het is ontspannend om te doen en je ziet vrij snel resultaat. Het liefst haak ik nuttige dingen die je ook daadwerkelijk kunt gebruiken. Ik ben niet van de kleedjes en antimakassars voor op banken en stoelen. Op dit moment haak ik veel boekleggers, tasjes voor boeken en ereaders, en buideltjes. Kleine, kleurrijke projectjes om restjes op te maken.

gehaakte buidel voor koptelefoontje
Onder leuke en nuttige dingen vallen ook de kleine buideltjes om bijvoorbeeld je sleutels of een koptelefoontje in te stoppen. Die dingen slingeren altijd rond in je handtas en raken overal mee verstrikt. Mijn ervaring althans. 😉

gehaakte bloempotVoor die buideltjes gebruik ik hetzelfde patroon als voor de kleine rugzakjes die ik al eerder haakte voor wolviltmuizen. Je meerdert alleen een ronde meer tot 40 steken en haakt hem iets hoger voordat je de gaten voor het sluitkoord maakt.

Ook haakte ik op bestelling een paar bloempotten, het omhulsel ervan. Deze hiernaast is 15 cm in doorsnee. Ik haakte er ook een voor een pot van 25 cm doorsnee. Dat is een flink maatje groter.
Je kunt deze potten natuurlijk van heel dikke katoen haken. Ik heb iets dikkere katoen genomen en met twee draden gehaakt. Op die manier krijg je hetzelfde effect als met dikke katoen en kun je met grote haaknaald lekker vlot door haken. Zoals hieronder.

gehaakte bloempot

Er is zelfs een methode om met 1 dunne draad 3 draden tegelijk te haken zodat je eveneens een dikke draad krijgt en toch maar 1 bol gebruikt. Dat leg ik nog een keer uit met foto's en dan zal ik hier een link ernaartoe plaatsen. 

gehaakte boeklegger minionDe vele boekleggers die ik inmiddels haakte zijn heel leuk om te maken en je bent er zo mee klaar. Meestal heb ik er geen patroon van, maar met een beetje fantasie en ervaring kom je een heel eind. Die leuke teckels boven aan dit bericht zijn wel van een patroon dat ik graag mag gebruiken. Er zijn inmiddels al heel wat lezers die hem als bladwijzer gebruiken.
gehaakte boeklegger minionDe minions zijn niet volgens een patroon gehaakt, maar nagemaakt van een foto. En je geeft er heel gemakkelijk je eigen draai aan zoals met deze piraat.
Edit: inmiddels een patroon uitgeschreven. Je vindt het hier.

Omdat ik best veel blauw in mijn woltas heb zitten, en wit, ben ik nu bezig met een heel ander figuurtje dat de laatste tijd veel in de aandacht staat. Ze zijn blauw, met een wit mutsje en broekje en meestal heel erg vrolijk. Volgende keer meer!

Kijk voor meer handige haaktips ook eens hier.

Reacties