Smurfen haken

smurf hakenEen gehaakte smurf. Er werd mij gevraagd of ik een smurf-knuffel kon maken voor een peuter. Natuurlijk kan ik dat.

Deze smurf wordt van zijn voeten tot de nek aan een stuk gehaakt. Hoe je dat doet? Het patroon is in het Engels, maar als je een beetje bekend bent met amigurumi haken, hoeft dat niet zo'n probleem te zijn.

Het hoofd heb ik meteen aan het lijf vastgehaakt door met de overgebleven 12 vasten na het vullen direct door te gaan met het hoofd. Volg hiervoor de beschrijving van het hoofd in omgekeerde volgorde. Waar geminderd wordt, meerder je, en omgekeerd. Om het hoofd stevig op de schouders te krijgen heb ik het na het haken en na het vastnaaien van de armen, nog wat dichter op het lijf genaaid. Op die manier zit het hoofd nog steviger op zijn lijfje.

Wat ik verder aan dit patroon heb veranderd zijn de handen. Het origineel heeft 3 vingers en een duim. Hier heb ik een dichte hand en 1 duim van gemaakt.

gehaakte knuffel smurf

Hij kan zelfs alleen staan als zijn hoofd in de juiste balans is.

gehaakte knuffel smurf

gehaakte knuffel smurf

Gehaakt met iets dikkere katoen, hoe dikker de katoen en de haaknaald, hoe groter hij wordt. Lees ook de haaktips eens door.
Deze smurf, of een andere, kan ik desgewenst voor je haken.

Meer leuke dingen om te haken vind je in deze boekjes

Reacties