Kerstboom en kerstster van papier


kerststerren van papier, kandelaar van papier
Kleine kerstbomen, sterren, windlichten en nog veel meer kun je maken van papier. Op Pinterest vind je hiervan hele leuke voorbeelden. En op Youtube filmpjes hoe je bijvoorbeeld kerstboompjes kunt maken van papieren pijlen.
Omdat de kerst eraan komt, ben ik alvast begonnen met een paar boompjes en een kerstster om uit te proberen. Ik zal er meteen een duidelijk filmpje bij plaatsen zodat je zelf ook aan de slag kunt.

Voor alles wat ik hier laat zien, heb je papieren pijlen nodig, gedraaid met een dikke of een dunne breinaald  (afhankelijk van wat je wilt maken) en papier. Het maakt niet uit of je er kranten of tijdschriften voor gebruikt, het voldoet allemaal, zolang het papier niet te dik is om mooi te kunnen rollen. Knip de stroken in de breedte over de hele pagina zodat ze lang genoeg zijn.De beide kerstbomen worden op dezelfde manier gemaakt als de flesvazen. Voor de groene heb ik een gerolde binnenkant gemaakt, maar eigenlijk is dat niet nodig. De witte boom heeft geen binnenwerk en is zo naar boven gevlochten. Hoe je dat doet, heb ik op Youtube gevonden.De kerstster maak je van papieren rondjes die aan elkaar worden gelijmd op een grotere cirkel. Het lastigste waren de poten van de ster om die gelijk verdeeld over de cirkel te krijgen. Later heb ik de poten van de ster verder ingevuld met grote en kleinere rondjes. 


Werk zowel de bomen als de ster af met lijm en vernis zodat ze stevig zijn en blijven. 
Die leuke kerstengeltjes die je op Pinterest ziet, ga ik ook nog maken. Evenals een standaard voor waxinelichtjes.

Dit windlicht maakte ik voor waxinelichtjes. Veilig door de glazen binnenpot. Het licht valt supermooi door de openingen in de rondjes naar buiten. Niet moeilijk te maken en zo leuk om te doen.Een standaard voor een waxinelichtje. Het lijkt haast een schaal. Ongeverfd en daarna heb ik hem een kleurtje gegeven. Om deze pijlen te maken gebruik je een dikke breinaald.

Veel plezier met het zelf maken van je kerstversieringen. Laat de resultaten eens zien in een reactie, of op Pinterest.Reacties