Papier komt tot leven

werken met papier
Het is al weer een tijd geleden dat ik voor het laatst iets met papier deed. Maar nu begint het toch weer te kriebelen om iets te gaan maken. Inmiddels zijn de eerste probeersels om er weer in te komen klaar om afgewerkt te worden.

Het is niet alleen heel erg ontspannend en leuk om te doen, je hebt op deze manier ook nog eens minder papierafval. Bovendien kun je je eigen cadeautjes maken, origineel, handgemaakt en gepersonaliseerd. Wat wil je nog meer!

Of maak een leuk schilderijtje zoals ik hier deed. Wees creatief! Nog veel meer voorbeelden van wat mogelijk is met papier vind je onder het kopje Werken met papier.

Wat heb je nodig?

  • papier, krant, tijdschrift
  • schaar
  • lijm (behangplaksel, knutsellijm)
  • vernis (hobby vernis)
  • breinaald nr 5 of kleiner, of lange sat├ęprikker
In dit blog leg ik precies uit hoe je de pijlen kunt maken. Hiermee maak je lange pijlen die je kunt gebruiken om rondjes te maken. In het onderstaand filmpje wordt alles nog een keer goed uitgelegd en voorgedaan.
Of gebruik de pijlen om er een papieren tas van te maken. Van deze papieren pijlen kun je inderdaad manden en tassen van vlechten. Precies op dezelfde manier zoals er ook gevlochten wordt met riet of wilgentenen.

Om die leuke onderzetters te maken, gebruik ik meestal oud papier van A4 formaat omdat de rondjes anders te groot worden. De opening in het midden krijg je door de pijl rond een dikke stift te rollen.

Ga lekker aan de slag met oud papier en ontdek hoe gemakkelijk het gaat.

Veel plezier met knutselen!

Reacties