Kunst met papier: papierkunst


bootjes, zonsondergang, zee, papierkunst
Van oud papier en karton kun je heel leuke dingen maken, zelfs kunst! Deze schilderijen zijn hier ook van gemaakt. Ze worden afgewerkt met een vernislaag zodat de kleuren mooi blijven en ze licht waterafstotend zijn.
Heb je belangstelling voor een van deze artikelen, of wil je iets speciaal voor jou laten maken, neem dan contact op via dit formulier. Klik op een afbeelding om deze groter te kunnen bekijken.

Een leuke fietskar van papier, beladen met 5 onderzetters van papier. Alles is afgewerkt met vernis zodat het tegen een drupje vocht kan.
fietskar, onderzetters, papierkunstfietskar, onderzetters, papierkunstBootjes op zee bij zonsondergang met een strook land achter de bootjes. Gemaakt van gerolde pijlen. Afmeting 36 x 26 cm.
bootjes, zonsondergang, zee, gerold papier, papierkunst

Kolibri, vliegend in de lucht, met zijn snavel in een bloem. Gemaakt van gerolde pijlen.  Afmeting 35 x 23,5 cm. 
kolibri, gerold papier, schilderij van papier

Deze motors vallen wat mij betreft ook onder kunst. Ze zijn heel leuk om te zien. Echte miniatuurmotors van papier. Helemaal gemaakt van gerold papier. Afmeting 20 x 11 cm.

motor, rolledpaper, gerold papier

Een schilderij gemaakt op een kartonnen achtergrond waardoor het niet helemaal egaal vlak is. De leegtes tussen de gekleurde papieren pijlen zijn willekeurig opgevuld zodat je een bijzonder contrast krijgt. Helemaal gemaakt van oud papier - evenals de ondergrond - tijdschriften, waarvan gerold papier is gemaakt. Op te hangen op verschillende manieren. Afmeting 32 x 23 cm.
rolled paperart, schilderij

Fantasie cirkel gemaakt van gerold papier. De doorsnede is 32-33cm. De cirkel kan opgehangen worden. Het binnenwerk is gemaakt van kleine gerolde cirkels. Het geheel is gemaakt van papier - tijdschriften waarvan pijlen zijn gemaakt. Deze 'zon' kan opgehangen worden door middel van een strook aan de achterkant.

Paper Art, rolled paper, cirkel van papier

Theezakjes vormen het hoofdbestanddeel van dit 'Theekistje'. Je kunt zelfs de verschillende soorten thee nog aflezen. Van de zakjes heb ik kleine rolletjes gemaakt en die in een chevron patroon opgeplakt. Het frame is gemaakt van een pizzadoos. De omlijsting bestaat uit lichtgele gerolde pijlen die in elkaar vallen in de hoeken zodat het 'kist' effect ontstaat. Er zit geen vaste boven- of onderkant aan dit schilderij. Doordat de omlijsting uitsteekt, is het op allerlei manieren op te hangen. Afmeting 27,5x27,5 cm.

schilderij theekist paper art

Onderstaand schilderij heb ik gemaakt van oude landkaarten van Nederland. De korte rolletjes zijn willekeurig opgeplakt. Voor het frame heb ik een doos gebruikt en de rand kleiner gemaakt. De rand heb ik later bezet met lichtblauwe papieren pijlen. Het schilderij kan eenvoudig over een spijker heen worden gehangen. Het heeft geen vaste boven- of onderkant. Hang het op zoals je zelf wilt. De afmetingen zijn 36x24 cm.

schilderij van papierschilderij van papier, paper art


Op deze pagina vind je nog veel meer leuke papieren items die ik eerder maakte.Reacties