Zoeken in deze blog

Translate

Over HeyLeuk

Jose Vriens, creatief met woorden, papier, draad en kralen

Schrijver 

Schrijfster van familieromans, liefdesromans en alles wat daar tussen ligt, die worden bestempeld als vlot leesbare feelgoodromans, al schuw ik ook het serieuzere en het spannendere werk niet. Mijn boeken vind je op mijn schrijverswebsite.

HeyLeuk 

HeyLeuk is een uit de hand gelopen hobby van een schrijver die tussendoor ook eens iets anders wil doen als ontspanning. Ik vind alles heel erg leuk om uit te proberen en te maken, met als resultaat dat ik veel te veel maak en ik altijd wel cadeautjes heb om weg te geven.

Vanwaar die naam? Als je iets nieuws hebt, kleding, een ketting of armband, wil je graag horen dat het leuk is, dat het leuk staat. Hey, leuk! Een veelgehoorde uitroep, dus een naam die past bij originele en creatieve cadeautjes.

Haken 

Inmiddels ben ik verslingerd geraakt aan de haaknaald. Veel van de dingen die ik maakte vind je hier op mijn blog. Van een aantal ervan schreef ik zelf het patroon uit. Van weer andere staat er een link naar het blog of de website waar ik het patroon vond. Als je zelf iets maakt met een patroon van mij, zou ik het leuk vinden als je een link daarnaartoe plaatst op je eigen blog of website. Het is niet toegestaan mijn patronen te verkopen of ze onder je eigen naam uit te brengen.

Kumihimo 

Dit is een Japanse manier van weven, wat letterlijk betekent: koord vlechten. Je kunt er rond maar ook plat mee weven en heel fraaie sieraden mee maken. Hiervoor wordt een speciale schijf gebruikt.

Macramé of knopen 

Als je dan toch veel met draadjes doet, kun je eigenlijk niet om knopen heen. Hiervan vind je eveneens verschillende armbanden en hangers die ik maakte. Leuk om te doen en dingen uit te proberen.

Papieren kralen en meer

Nog zo'n ontzettend leuke bezigheid: het maken van papieren kralen. Met fantastische resultaten en absoluut unieke kralen. Niet één kraal is hetzelfde.
En hieruit voortvloeiend is het werken met papier geboren. Met papier kun je heel veel leuke dingen doen, nog meer dan alleen kralen maken. Vlechten en weven zijn daar een paar voorbeelden van. Op deze website beschrijf ik nog meer mogelijkheden.

YouTube 

Omdat ik al verschillende keren heb ondervonden dat er van heel veel handwerkmethodes niet of nauwelijks in het Nederlands iets te vinden is op internet, heb ik van een verschillende items een filmpje gemaakt, een DIY. Je vind ze op mijn YouTube kanaal.


Wil je iets vragen of ben je op zoek naar informatie over een workshop/cursus? Gebruik het contactformulier op de website. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.


Advertenties en reclame

Op dit blog worden advertenties en reclames weergegeven. Dat doe ik omdat een hoop van de patronen die je hier vindt gratis zijn. Bij de blogs staan links naar boeken die met het onderwerp te maken hebben. Als je een boek via zo'n link bestelt, krijg ik daar een kleine commissie over en steun je mijn werk een beetje.